Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rezjir rezjir

5. 9. 2010 17:49
¨Důvod proč se komunisté museli zbavit odbojářů

naznačuje případ Josefa Robotky, který byl získán agentem CIC Rudolfem Boleslavem k vyzvědačské činnosti. Své zprávy posílal na dohodnutou adresu do Holandska, odkud byly zasílány do Řezna úřadovně CIC, vedené bývalým československým pplk. Aloisem Šedou, kterému v prosinci 1948 posla Robotka zprávu. Františka Zajíčka o výcviku pilotů pro stát Izrael. a informaci  Zdenka Žárského.

Proč na Západ ti odbojoři museli posílat zprávy  o naší tajné pomoci Izraeli ? Proč totéž dělali piloti, kterým se podařilo dostat na Západ.

0 0
možnosti
MB

Mychal.B

5. 9. 2010 18:01
Re: ¨Důvod proč se komunisté museli zbavit odbojářů

Ale no ták, stydíš se přiznat, že z takových lidí, kteří by si nenechali ohnout páteř měli tvoji soudruzi strach, že cvakali zadelí šestku drát, tak je raději zavraždili? :-P

0 0
možnosti

rezjir rezjir

5. 9. 2010 17:31
No a právě o to jde

"Chtěli dosáhnout toho, aby je další následovali. Chtěli vyvolat protikomunistické povstání. Jenomže neznali Českého človíčka, který teď na ně plivá".

Politika i odboj se dělá vždy pro někoho.  Pokud český človíček o nestal, neměli se angažovat. Pouze pak toho českého človíčka vháněli do náruče komunistům.

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni

5. 9. 2010 17:18
...

Autore, vas slabomyslny vylev smerem k prvorepublikovemu cetnictvu dosvedcuje, ze jste jen nevzdelany hlupak. Vase zevseobecnovani je tak asi na urovni kriku bolseviku, ze cetnici u Duchcova strileli do delniku. Muj otec nastoupil k cetnictvu v roce 1936 na vyzvu k obrane vlasti pred Henlainovci a okamzite po ukonceni dvouletekho kurzu byl odvelen do Sudet, kde kazdy den nasazoval zivot v bojich proti Ordnerum (pro predstavu: jeho partnera, postreleneho skupinou Ordneru, skupina nemeckych zen pracujicich na nedalekem poli rozkopala motyckami). Po okupaci nasazoval zivot avizovanim lidi, pro ktere si poslalo Gestapo, donasenim jidla a cigaret veznum do Velke pevnosti v Terezine a vynasenim vzkazu. Pred koncem valky provazel predsunute hlidky pruzkumniku Sovetske armady (a nechapal, proc by si od nich mel vzit "bumazku" o odbojove cinnosti, vzdyt jen konal svou obcanskou povinnost). Zasadne odmital unorovy komunisticky puc a zvuli proletarske luzy. Za to dohnali jeho bratra k sebevrazde,

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni

5. 9. 2010 17:21
Re: ...

rodny dum srovnali se zemi a otce poslali na dva roky do uranovych dolu. Nase rodina byla ostre sledovana a pronasledovana az do zacatku sedmdesatych let (pak nastoupili novi provinilci a na ty stare se pozapomelo). Otec na nasledky uranovych dolu zemrel v osmasedesati letech na rakovinu plic . Verte, ze kdybych vas mel po ruce, nepoznala by vas ani vase matka.

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

5. 9. 2010 17:16
Nesměšujte prosím Mašíny s bojovníky II.odboje

Bojovníci II.odboje se podíleli na odboji proti Říši během druhé světové války - zatímco Mašíni byli účastníci dnes nově etablovaného tzv. III.odboje, který zapaloval stohy a vraždil civilní obyvatelstvo svrchovaného Československa v době míru.

0 0
možnosti
PK

pavel kula

5. 9. 2010 17:19
Re: Nesměšujte prosím Mašíny s bojovníky II.odboje

Vy dneska makáte. Máte příplatky za práci v neděli?

0 0
možnosti
PJ

DarkSicek

5. 9. 2010 17:01
docela me pobavila

nedavno probehnuvsi anketa. "Byli vasi rodice ci prarodice cleny KSC?" Ac tato strana strana mela cca 2mil clenu, z nejakych 200 dotazanych odpovedelo zaporne 99% dotazanych. Nerikam ze je to nemozne, pouze statisticky nepravdepodobne.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

5. 9. 2010 17:08
Re: docela me pobavila

to jen dokazuje co jsem rekl dole, vsichni se schovali za peci a pridali se k vitezum, ale pro dobrou vec neudelal skoro nikdo nic... a na tech par co udelalo a co je jejich cernym svedomim se ted plive

0 0
možnosti
C

certik_bertik

5. 9. 2010 16:43
nějak

si to idealizujete, ona každá doba má svoje oběti

0 0
možnosti
E

Eman_1981

5. 9. 2010 16:55
Re: nějak

Názor vypatlaného bolšouna.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

5. 9. 2010 16:41
skvele

ale cesky clovicek tohle pochopit nechce, protoze vi, ze je to pravda, ze sam neudela nic, ze radeji pocka na ty druhe a prida se k vitezum.

Tady jste vyjadril celou pravdu:

Chtěli dosáhnout toho, aby je další následovali. Chtěli vyvolat

protikomunistické povstání. Jenomže neznali Českého človíčka, který teď

na ně plivá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1537x
Jsem starší důchodce a za 50 let, co žiji ve Zlíně jsem načepral spoustu informací o Tomáši Baťovi zakladateli obuvnického impéria. A to jak ústním podáním od pamětníků, tak i z knih, které sbírám. Budu je nabízet a v případě většího zájmu, třeba i vydávat.

Seznam rubrik