Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rezjir

15. 9. 2009 7:27
Jenom tato fakta, pokud jsou pravdivá

naplňují skutkovou podstatu trestního činu  velezrady.

„27. září 1940. … Masaryk referoval o situaci v Americe. … Naší lidé pracují dobře, pouze Jan Baťa dělá hlouposti, přílišnou snahou uplatňovat své baťovské názory. Je na černé listině americké i anglické a je proti němu i Jižní Amerika.“ (Válečné deníky Jana Opočenského, s. 42)  

Ve vysvětlující pozn.: „Jan Baťa poskytl určité finanční prostředky prostřednictvím E. Outraty i Českosloveneskému národnímu výboru. Za obchodní styky s Německem byl však zařazen na seznam nepřátelských podnikatelů. Londýnské ministerstvo zahraničí se marně snažilo J.Baťu přesvědčit, aby otevřeně vystoupil proti nacistickému Německu. Je uveden odkaz na příslušný pramen

To zdali v tom soudním procesu docházelo  k manipulacím, je vedlejší a je třeba vysvětlitelné časovou tísní. A co se týče znárodnění, tak vůbec o toto nešlo, Schwarzenberg byl také znárodněn, a dokonce mu uznali i jeho odbojové zásluhy.

0 0
možnosti

rezjir

15. 9. 2009 7:30
Re: Jenom tato fakta, pokud jsou pravdivá

jinak Baťa měl tu smůlu, že byl a nebo byl považován za antisemitistu. A obávám se, že by se semtam nějaký ten výrok našel.

0 0
možnosti

dutina

14. 9. 2009 21:22
A fandové nebo rovnou komouši nám

pořád budou vyprávět jak se to tady po roce 1989 rozkradlo ale největší zloději nám tady vládli 40 let.

0 0
možnosti

petyo

14. 9. 2009 20:31
Karma...

...a ještě bych dodal, že takových ostud a sprostých krádeží bylo po válce více. Jako příklad bych jmenoval např. Lex Schwarzenberg.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS