Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rezjir rezjir

15. 9. 2010 8:53
Odboj a zvláště ten ozbrojený je vždy

o tom, kdo z koho, je to za hranicemi jakékoliv legality  a pravdu má ten kdo vyhraje. Proč tedy komunisté by neměli usilovat o likvidaci celého odboje, to opravdu nevím, jedině snad z důvodů, aby se měli na kom cvičit, viz bratry Mašiyn, kteří byli obklopeni od samotného počátku samými agenty StB, legrace je, že právě v jejich případě šlo o vyprovokovaný a kontrolovaný odboj.

A skutčeně nevím, o co jim vlastně šlo, protože jejich vzor tatík Mašínů se přímo a bezprostředně podílel na přípravě programu Za svobodu, který se nikterak nelišil od toho komunitického a stal se základem Košického vládního programu. A to jejich ústředí nedělalo niic jiného než se snažilo vtáhnout Stalina do války s Hitlerem, a tím vlastně proojevilo svůj souhlas se vztažením Československa do sovětské zony vlivu.

A můžete mi říci, co vlastně potvrzuje přítomnost Ctirada Mašína v Jáchymově? Ta jim uváděná čísla jsou podle všeho hausnumera.

0 0
možnosti
ML

marlow

15. 9. 2010 17:48
Re: Odboj a zvláště ten ozbrojený je vždy

Jeste jste zapomel upozornit ze to vse byla jen zasterka pro vyzbrojeni Izrale ;-) 

0 0
možnosti

rezjir rezjir

15. 9. 2010 8:43
Ale vy jste mi nevyvrátil to základní

Důvod proč se komunisté museli zbavit odbojářůnaznačuje případ Josefa Robotky, který byl získán agentem CIC Rudolfem Boleslavem k vyzvědačské činnosti. Své zprávy posílal na dohodnutou adresu do Holandska, odkud byly zasílány do Řezna úřadovně CIC, vedené bývalým československým pplk. Aloisem Šedou, kterému v prosinci 1948 posla Robotka zprávu. Františka Zajíčka o výcviku pilotů pro stát Izrael. a informaci  Zdenka Žárského.

Proč na Západ ti odbojoři museli posílat zprávy  o naší tajné pomoci Izraeli ? Proč totéž dělali piloti, kterým se podařilo dostat na Západ.  A proč další významný odbojář Bartoš doporušoval vysazovat na území československa menší ozbrojené skupiny?

Jenom tato fakta ospravedlnují veškerá komunistická zvěrstva, tj. např. tábory nucených prací, popravy atd.

0 0
možnosti
MP

Vrah

15. 9. 2010 18:04
Re: Ale vy jste mi nevyvrátil to základní

Omlouvat, ospravedlňovat komoušská zvěrstva je vysloveně chucpe.

0 0
možnosti

lost

14. 9. 2010 23:14
více takových Paumerů a Mašínů

[>-]

0 0
možnosti
K

kaktusak

14. 9. 2010 23:36
Re: více takových Paumerů a Mašínů

Byli jedni z mála. Většina národa pochopitelně podporovala komunisty.

0 0
možnosti
B

bofums

14. 9. 2010 22:16
Propagandisté mají pauzu-

- zatím ! Teď se radí, jaké  " argumenty " proti Vašemu blogu vytáhnou, musí si to nechat projít hlavou a pak se těšte ! Podívejte se na některé starší blogy k tomuto

tematu a čekejte - " znalci " a věrní se ozvou ! Napsal jste to sice poměrně věcně,

ale nemyslím si, že mnozí  nejsou schopni Váš článek pochopit. Děkuji.R^

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

14. 9. 2010 20:19
Tohle si nezvykejte Vrbíku

naučte se vyjádřit své myšlenky tak, aby jste byl schopen vést diskusi a ne splácat páté přes deváté a prezentovat takový nepřehledný mišmaš jako jakousi "odpověď" na diskusi. O žádnou odpověď nejde, vždyť je to zmatené !

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1537x
Jsem starší důchodce a za 50 let, co žiji ve Zlíně jsem načepral spoustu informací o Tomáši Baťovi zakladateli obuvnického impéria. A to jak ústním podáním od pamětníků, tak i z knih, které sbírám. Budu je nabízet a v případě většího zájmu, třeba i vydávat.

Seznam rubrik