Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ať všichni zdechnou, jen když já budu ještě bohatší!

Vláda věcí tvých se k tobě chtěla navrátit, ale tys ji nepřijal, ó lide český! Komu jsi ji, lide, odevzdal? Nevíš, že. Tak Ti to povím, ó lide!Odevzdals ji těm, kteří chtěli vládnout a vetřeli se do tvého vládnutí. Oni to byli, kdo zaseli sémě krkounství do hlav lidí. Oni si kupují po tuctech vlivné lidi a přeměňují si je k obrazu svému. Kdo to jsou? Neukazují se nám.

Ale po skutcích jejich je poznáte. A ty koupené poznáte též, ale až si kupují domy na Floridě, nebo aspoň doma za peníze, které nemohli vydělat.
Jak se mohlo stát, že lidé, co se dostali na odpovědná rozhodovací místa, nechají sebou manipulovat? Copak je možné, aby tito lidé, jimž je svěřeno vládnutí, zákonodárci a vládní úředníci, se dopustili úmyslného, neodčinitelného zadlužení státu? A k tomu ještě přivodili další katastrofu stejného rozsahu, aby dokonali dílo zkázy. Zavázali se totiž platit nenasytným podnikavcům tak nehorázné sumy za tzv. fotovoltaiku, že zadělali na naprostý krach státu.
Vytvořila se zákonná, všemi příslušnými, k vládě zmocněnými zákonodárci a úředníky schválená, past na lidi. Aby kdosi, za těmi zmocněnými schovaný, vytahal z lidí  l e g á l n ě  obrovské sumy, znamenající zvýšení ceny elektřiny o 30%.
Umíte si představit, jaký hvězd se dotýkající zločin tady byl spáchán? I kdyby ti, co se do toho nechali vmanipulovat, to nakrásně dovedli -  jako že nedovedou -  celé smazat, ten zločin se tu stal.
Víte vy, jak si hrdě říkáte „politici“, co jste občanům „před vodou“, způsobili zdražením elektřiny o 30%? Nemyslete si, že když se zdraží domácnostem „ jen“ o 15% že je něco zachráněno. Není. Zdražení elektřiny znamená ještě navíc zdražení všeho, úplně všeho. Občan, jinak zdroj veškeré moci, teď jako nějaký trouba, zaplatí těch 15% doma, i těch 30% v obchodech, službách, lécích, na Vysoké a v každé škole, všude, a to do kapes podnikavců s krédem, jež je v nadpise tohoto článku, a kteří to nejméně potřebují.
Železnice, jezdící na elektřinu, zdraží. A když ne, zaplatí se jim z našich peněz ztráta v přepočetných miliardách. Zdraží se vše, co dává na trh, i na export (!) průmysl. I co nakupuje průmysl. O 30% se mu zdraží sazba, a bude nakupovat ke zpracování dražší výrobky od těch, jimž se též zdražila elektřina o 30%. A ty, lide český toto budeš kupovat v obchodě, jenž to vše musí zaplatit a sám platí též o 30% víc za svou spotřebu elektřiny. Neznamená to, že budeme platit o 90% víc. Ve skutečnosti by to mělo být ve výsledku jen +30%. Ale kdo  z těch, jehož rukama výrobek projde, má přesně spočítáno, kolik elektřiny spotřeboval na 1 kus a na režie s ním spojené? Každý se pojistí a výsledek bude třeba 45%.
Ať je to jakkoliv. Byl tu spáchán kriminální zločin rozvratu národního hospodářství.
Zatímco zásluhou týchž „politiků“ nás sdělovací prostředky informovaly o katastrofách mnohem menších rozměrů po celém světě, hrály nám písničky ve většině vysílacího rozhlasového času, dovídali jsme se, kdo v které minutě zápasu 2. ligy dal gól, že v Austrálii spadl ultralight, kolik litrů ropy vyteklo do moře, v tom čase se ve stínu cenzury udály věci, o kterých nebyla splněna povinnost informovat veřejnost. Další zločin.
Teď se můžeš, ó člověče český, jenom chvět hrůzou, jaké další katastrofy se připravují ve stínu cenzury, zatímco ty pobíháš nebo sedíš v práci či v hospodě, vaříš oběd, myješ okna, hraješ si s dětmi, hledíš na thriller, riskuješ na cestách svůj i další životy. Dá se tu vůbec ještě žít? Nebo zas budeme klást na srdce poslednímu, aby zhasnul?
Vraťme se k nadpisu tohoto článku, charakterizujícímu životní krédo typického podnikavce. Na první pohled odsouzeníhodné krédo. Ale když to vyjádříme kulantněji, třeba „nejsem v tržním hospodářství vázán žádným sentimentem, prodávám za nejvyšší cenu, kterou je někdo ochoten zaplatit“. Nebo „…platím nejnižší mzdu, za kterou je někdo ochotný dělat.“ Chápete, že je to totéž, jako to odsouzeníhodné krédo? A chápete, že na tu hru ochotně přistupujete a schvalujete ji?
Tak v tom je ten pes zakopán.
Přijímáme postoj, že život je boj, že musíme být pořád ve střehu, pořád se něčemu bránit, a že nejlepší obranou je útok. „Dostat se za vodu, to je to, oč tu běží“. V tom jsme vyrostli a takoví budeme. Kdo to nepochopil, má smůlu. Jsi to ty, ve své naprosté většině, kdo to nepochopil, ó lide český!
Vše, co potřebujeme, je TOTO ZMĚNIT.
Pokračování příště.                      Stanislav.vrbik@email.cz    mob. 602563464
11. září 2010, Zlín

Autor: Stanislav Vrbík | sobota 11.9.2010 17:29 | karma článku: 27,58 | přečteno: 1893x
  • Další články autora

Stanislav Vrbík

Odpověď na reakce k článku Proč se komunisté museli zbavit odbojářů

Odpověď diskutujícím: Vážení, předkládám Vám soubornou odpověď, která by měla uspokojit všechny diskutující. Vycházel jsem z knížky Oty Rambouska Jenom ne strach, která vyšla v roce 1990.

14.9.2010 v 20:00 | Karma: 18,63 | Přečteno: 1400x | Diskuse| Politika

Stanislav Vrbík

Proč se komunisté museli zbavit všech odbojářů

Dnes odbočím od baťovské tématiky a nepřímo se pouštím do diskuse o bratrech Mašínových. Ve svém archivu jsem objevil článek historika Radomíra Luži z Tulane University v New Orleansu. Je to syn generála čs. armády, bojovníka Ruských legií, který byl při své odbojové činnosti v Protektorátě dlouho marně honěn gestapem, až byl udán jedním českým starostou českým četníkům a ti jej i se spolupracovníkem beze slova výzvy, překvapené a téměř nahé, zastřelili v Hříšti u Přibyslavi.

5.9.2010 v 16:22 | Karma: 31,68 | Přečteno: 2779x | Diskuse| Politika

Stanislav Vrbík

Baťova služba veřejnosti pro 21. století

V minulém příspěvku 15. srpna jsem se dopustil jakéhosi zrcadlového zkreslení výrazu. Napsal jsem totiž, že se Službou veřejnosti může nezaměstnanost v průmyslu růst rychleji. Správný výraz je, že tam bude klesat zaměstnanost. Významový rozdíl je v tom, že uvolnění lidé už nebudou bez práce, nezaměstnaní, ale bude dost prostředků, aby mohli pracovat v nevýrobní sféře. Tak mi to promiňte, bylo to zásadní, říkám tomu zrcadlové zkreslení. Ilustrace rčení, že když dva říkají totéž, není to totéž. Ale pokračujme v tématu o nadčasovosti Baťova díla.

25.8.2010 v 20:07 | Karma: 10,58 | Přečteno: 1658x | Diskuse| Ekonomika

Stanislav Vrbík

Nadčasové prvky batismu a jeho dnešní poslání

Měnící se světová politická a hlavně ekonomická situace, jmenovitě příchod fáze t.zv. transformace a začínající globální krize, vyžadují nalézt takový systém hospodaření ve společenských útvarech, který překoná přinášené problémy. Je to především otázka, co dělat se skutečností, že v průmyslu ubývá pracovníků (důsledek růstu produktivity práce) čímž klesá přívod daní do státních rozpočtů, ale roste potřeba vydávat podpory v nezaměstnanosti, nebo pro rozvoj oborů, netvořících materiální hodnoty. Tam právě bude možno uvolněné lidi změstnat, což ale zvýší náročnost na státní výdaje. Jediným známým systémem, který toto může překonat je Služba veřejnosti, jež byla metodou podnikání u Baťů.

16.8.2010 v 17:30 | Karma: 13,42 | Přečteno: 1630x | Diskuse| Ekonomika

Stanislav Vrbík

Připomínka Tomáše Bati u příležitosti výročí jeho smrti

Tomáš Baťa: „Mé dílo nemůže zaniknout a nezanikne. Tyto budovy – možná. Budovy, komíny, stroje – to jsou jen hromady cihel a starého železa. Ale můj systém zůstane k užitku všem, kteří přijdou po nás“.

11.7.2010 v 20:03 | Karma: 12,30 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Byt 1+1 v Soběslavi
Byt 1+1 v Soběslavi

Sídliště Míru, Soběslav - Soběslav III, okres Tábor
2 650 000 Kč

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1537x
Jsem starší důchodce a za 50 let, co žiji ve Zlíně jsem načepral spoustu informací o Tomáši Baťovi zakladateli obuvnického impéria. A to jak ústním podáním od pamětníků, tak i z knih, které sbírám. Budu je nabízet a v případě většího zájmu, třeba i vydávat.

Seznam rubrik